Osteopaattinen hoito

Osteopatia on vanha ja perinteikäs hoitomuoto, josta ovat saaneet alkunsa niin kiropraktiikka, naprapatia kuin fysioterapeuttien OMT. Se on amerikkalaisen A.T.Stillin kehittämä laajalti levinnyt menetelmä. Osteopaattinen perushoito on kokonaisvaltaista käsittelyä koko keholle, jossa pehmein liikkein pitkällä vipuvarrella oikaistaan ryhtiä ja palautetaan joustavuutta sinne mistä sitä puuttuu. Keho aktivoituu oikeilta alueilta ja tukikudoksia kuormittava rasitus helpottaa. Osteopaattisessa hoidossa kehon toiminnan - liikerajoitusten ja lukkiintumisten - hoito on samalla kivun hoitoa, sillä liikerajoitusta aiheuttava tekijä on usein myös kipuärsytyksen syy. Selkärangan manipulointia voidaan suorittaa asiakkaalle, jolla on siihen tarve ja joka on halukas sitä vastaanottamaan. Kaularangan kahta ylintä nikamaa käsittelen vain pehmeillä tekniikoilla. Haastattelussa kartoitetaan mahdolliset vasta-aiheet manipuloinnille. Voit tarkemmin tutustua osteopatiaan vaikkapa Suomen Osteopaattiliiton sivuilla www.suomenosteopaattiliitto.fi .


Hermoratahieronta

Hermoratahieronta on peräisin venäläisestä kansanhieronnasta, joka kulkeutui Kuusamoon 1700-luvulla. Hermoratahieronnassa käsittely kohdistetaan syviin sidekudoksiin, joissa hermot ovat kiinnittyneinä. 1960-luvulla menetelmän omaksui hieroja Karjula. Hän siirsi perinnettä eteenpäin ja myöhemmin hieroja Kimmo Linden ja lääkäri Jarmo Huttunen kehittivät menetelmää ja kouluttivat hermoratahierojia.

Kraniosakraaliterapia

Pehmeä rentouttava hoitomenetelmä, jolla voidaan tukea terveyttä eri sairaustiloissa.

Hoitojeni hinnat ovat kohtuulliset. Useimmien hoitoon käytän aikaa n. 50 min.
Myös 80 tai 25 min hoitoaika voidaan varata.
Tarvittaessa voin yhdistää hoidossa osia eri menetelmistä, osana hoitosarjaa voi olla esim. lihasten pehmittely hieroen ja nikamankäsittely. 

Voin lainata asiakkaalle kotiin TNS -laitteen. TNS laitetta käytetään kiputiloissa mm. särkylääkkeiden lisänä tai tiloissa, joissa esim. sivuvaikutukset haittaavat särkylääkkeiden käyttöä.

Halutessasi annan ohjeita kotiin tai kuntosalille.

Dry Needling 

Dry needling (DN) eli kuivaneulaus on länsimaiseen lääketieteeseen perustuvaa akupunktioneuloilla tehtävää hoitoa. Nimensä mukaisesti kehon sisään ei injektoida mitään vaan hoito perustuu pelkästään neulan aikaansaamaan vaikutukseen. Neuloina käytetään ohuita, steriilejä suojakaasuun pakattuja kertakäyttöneuloja.

Dry needling-hoidossa käsitellään pehmytkudoksessa (myofaskia) sijaitsevia triggerpisteitä (TrP). Pinnallisempaa neuloitusta käytetään hoidettaessa esimerkiksi nivelalueen oireita ja heijastekivun alueita. DN-hoito stimuloi immuunijärjestelmää paikallisesti ja laukaisee kehon omia paranemisprosesseja. Hoito poikkeaa kiinalaisesta akupunktiosta siten, että akupunktiossa hoidetaan meridiaaneilla eli energiakanavilla olevia akupisteitä kiinalaisen lääketieteen mukaisesti. Dry needling ei siis ole akupunktiohoitoa.