Martti Koutonen - osteopaatti

Toimin osteopaattina Kainuussa ja lisäksi olen Suomen Dry needling-yhdistyksen puheenjohtaja 2018 -2020.
Urheiluharrastuksen myötä nuorena tuntui luonnolliselta ja mielenkiintoiselta valita ammatti lihashuollon parissa. Valmistuttuani hierojaksi v.-84 muutin Jyväskylästä Kainuuseen, Sotkamoon, silloin avattuun Vuokatin terveyskypylään työhön. Sen jälkeen olen työskennellyt sekä kuntosalilla ohjaajana että fysikaalisissa hoitolaitoksissa. Hermoratahieroja-kurssit kävin 80-luvun lopulla.

Vuonna 1990 aloitin osteopatia-opiskelut Kairon-Instituutissa Helsingissä. Osteopaattiset hoidot aloitin osa-aikaisena v.-93. Itsenäisenä osteopaatti-ammatinharjoittajana aloitin omalla vastaanotollani Sotkamossa v.-95. Nykyisin työskentelen Vuokatin Snowpoliksessa jäähallin vieressä ja maanantaisin ja torstaisin Kajaanissa Raatihuoneentorilla kuntokeskus Balancen yhteydessä

Vuosien varrella olen ylläpitänyt ja kehittänyt ammattitaitoani osallistumalla mm. Suomen Osteopaattiliiton, Suomen ortopedisen manuaalisen terapiayhdistyksen, Kaustisen kansanlääkintäkeskuksen, Osteopaatti-fysiatri Jari Ylisen sekä OMT-fysioterapeutti/kouluttaja Staffan Lundströmin järjestämiin koulutuksiin. V.2007 aloitin akupunktio-koulutuksen Oulussa ja v. 2008 Lääketieteen perusteet-koulutuksen Kainuun kesäyliopistossa. 

2017 kuivaneulahoitokoulutus (Dry Needling). 
Dry Needling-hoito on länsimaiseen lääketieteeseen perustuva akupunktio-hoito. Siinä hoidetaan yksittäisiä myofaskiaalisia kipupisteitä eli triggerpisteitä akupunktioneuloilla toisin kuin perinteisessä akupunktiossa hoidetaan meridiaaneilla sijaitsevia akupunktiopisteitä.  Hoito on maailmalla laajasti käytössä oleva kivunhoitomenetelmä.

Osteopatia alkaa olla tunnettu hoitomuoto Suomessa. Suomen Osteopaattiliitossa on jäseniä yli sata eri puolilla Suomea. Heistä useimmilla on takanaan nelivuotinen koulutus.
Suomessa Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto (Valvira) valvoo osteopaattien koulutusta ja rekisteröi hyväksytyn koulutuksen saaneet osteopaatit. Ammattinimike osteopaatti on nimikehyväksytty samoin kuin esim.sairaanhoitaja tai fysioterapeutti.
Vuonna 2008 valvova viranomainen poisti ammattinikkeen edestä siihen aiemmin kuuluneen "koulutettu"-sanan, joten nykyään "osteopaatti"-nimikettä saavat käyttää vain koulutetut osteopaatit. Tarkoituksena oli, että asiakas tietää jo ammattinimikkeen perusteella, että terapeutilla on hyväksytty koulutus.
Toistaiseksi KELA ei korvaa osteopaattista hoitoa. Vakuutusyhtiöt ja työpaikkakassat ovat korvanneet ostepaattisen hoidon, jos lääkäri on sitä suositellut (tutkimus - ja hoitomääräys, KELA:n lomake SV 3).

Hintani ovat kohtuulliset. Soita ja kysy rohkeasti lisää.
Tervetuloa käsittelyyn - Kajaaniin tai Vuokattiin.